Behandlinger


Botox

Botox mot rynker

Behandling med Botulinumtoksin, eller Botox som vi vanligvis kaller det, er verdens mest benyttede metode for fjerning av rynker og gir tilnærmet umiddelbart resultat. Botox har blitt brukt til å behandle tusenvis av pasienter medisinsk og kosmetisk i over 25 år. Behandlingen utføres av kvalifisert helsepersonell, og er en enkel og trygg behandling.

Botox brukes også til å behandle en rekke medisinske problemer. Blant annet blir legemiddelet brukt i behandling av barn med Cerebral Parese, slagpasienter og til ulike lidelser i blære og øye. Dosene som blir brukt i kosmetiske behandlinger er flere titalls ganger mindre enn dem som blir brukt i medisinske behandlinger.

Hvilke områder kan behandles med Botox?

Botox blir vanligvis brukt til å redusere kråketær ved øyeparti, fine linjer og rynker i pannen og “sinterynken”.

De med spenningshodepine og migrene opplever ofte gunstig effekt av behandling med Botox.

Mindre områder:

  • Pebbly Chin: Knudrete hake som skyldes hyperaktiv muskel
  • Bunny Lines: Rynker på nesen når man smiler
  • Gummy Smile: Hvis mye av tannkjøttet vises når man smiler, man kan da redusere musklene som drar overleppen for mye opp
  • Sure munnviker: Settes i muskelen som drar munnvikene nedover. Må ofte kombineres med fillere om det er mye volumtap her

Behandling med Botox er også svært effektivt mot overdreven svette armhuler og ufrivillig gnissing av tenner.

Alle kunder må godkjennes og ordineres av vår ansvarlige lege før et behandlingsforløp med Botox kan iverksettes. Varighet for godkjenning: 1 år.

Hvordan foregår behandlingen?

Botox blir injisert i svært små doser med en liten engangssprøyte i små utvalgte ansiktsmuskler som får musklene til å slappe av. Dette hindrer musklene i å trekke seg sammen og på denne måten blir linjer og rynker glattet ut. Mange beskriver behandlingen som å få et myggstikk. Behandlinger tar ca 15 min og man kan gå rett tilbake til daglige gjøremål etterpå. Det tar fra 2-4 dager før behandlingen begynner å virke og 1-2 uker før man oppnår full effekt.

Hvor lenge varer effekten?

Muskelavslapningen er midlertidig, og avtar gradvis. Gjennomsnittlig varer effekten ca 3-5 måneder. Ved gjentatte behandlinger ser man ofte at effekten varer lengre.

Er det bivirkninger?

Uønskede bivirkninger er svært sjeldne. Den vanligste bivirkningen er en lett ømhet, hevelse eller et lite blåmerke på innstikkstedet. Det er hittil ikke rapportert om varige bivirkninger av botox behandling. Fordi effekten er forbigående er også eventuelle bivirkninger forbigående.

Hvem skal ikke behandles med Botox?

Vi behandler ikke gravide og ammende, eller kunder med nevromuskulære sykdommer som myasthenia gravis, Lambert-Eaton syndrom, ALS (Lou Gehrig) eller motor neuropati.


Se prisliste Bestill time