Behandlinger


Botox

Botox mot rynker

Behandling med Botulinumtoksin, eller Botox som vi vanligvis kaller det, er verdens mest benyttede metode for fjerning av rynker og gir tilnærmet umiddelbart resultat. Botox har blitt brukt til å behandle tusenvis av pasienter medisinsk og kosmetisk i over 25 år. Behandlingen utføres av kvalifisert helsepersonell, og er en enkel og trygg behandling.

Botox brukes også til å behandle en rekke medisinske problemer. Blant annet blir legemiddelet brukt i behandling av barn med Cerebral Parese, slagpasienter og til ulike lidelser i blære og øye. Dosene som blir brukt i kosmetiske behandlinger er flere titalls ganger mindre enn dem som blir brukt i medisinske behandlinger.

Hvilke områder kan behandles med Botox?

Botox blir vanligvis brukt til å redusere kråketær ved øyeparti, fine linjer og rynker i pannen og “sinterynken”.

De med spenningshodepine og migrene opplever ofte gunstig effekt av behandling med Botox.

Mindre områder:

 • Pebbly Chin: Knudrete hake som skyldes hyperaktiv muskel
 • Bunny Lines: Rynker på nesen når man smiler
 • Gummy Smile: Hvis mye av tannkjøttet vises når man smiler, man kan da redusere musklene som drar overleppen for mye opp
 • Sure munnviker: Settes i muskelen som drar munnvikene nedover. Må ofte kombineres med fillere om det er mye volumtap her

Behandling med Botox er også svært effektivt mot overdreven svette armhuler og ufrivillig gnissing av tenner.

Alle kunder må godkjennes og ordineres av vår ansvarlige lege før et behandlingsforløp med Botox kan iverksettes. Varighet for godkjenning: 1 år.

Hvordan foregår behandlingen?

Botox blir injisert i svært små doser med en liten engangssprøyte i små utvalgte ansiktsmuskler som får musklene til å slappe av. Dette hindrer musklene i å trekke seg sammen og på denne måten blir linjer og rynker glattet ut. Mange beskriver behandlingen som å få et myggstikk. Behandlinger tar ca 15 min og man kan gå rett tilbake til daglige gjøremål etterpå. Det tar fra 2-4 dager før behandlingen begynner å virke og 1-2 uker før man oppnår full effekt.

Hvor lenge varer effekten?

Muskelavslapningen er midlertidig, og avtar gradvis. Gjennomsnittlig varer effekten ca 3-5 måneder. Ved gjentatte behandlinger ser man ofte at effekten varer lengre.

Er det bivirkninger?

Uønskede bivirkninger er svært sjeldne. Den vanligste bivirkningen er en lett ømhet, hevelse eller et lite blåmerke på innstikkstedet. Det er hittil ikke rapportert om varige bivirkninger av botox behandling. Fordi effekten er forbigående er også eventuelle bivirkninger forbigående.

Hvem skal ikke behandles med Botox?

Vi behandler ikke gravide og ammende, eller kunder med nevromuskulære sykdommer som myasthenia gravis, Lambert-Eaton syndrom, ALS (Lou Gehrig) eller motor neuropati.


Se prisliste Bestill time

Restylane

Hva er Restylane?

Verdens ledende dermale fyllstoff for hudforyngelse og estetisk korrigering av ansiktstrekk. Både sikkerheten og effekten av Restylane er klinisk dokumentert, og støttes av omfattende kliniske studier foretatt over 16 år og med over 20 millioner behandlinger. Restylane er det klare førstevalget for estetiske behandlere verden over, og er ansett som The Gold Standard innad i bransjen.

Hva er Restylane laget av?

Restylane er en gel basert på hyaluronsyre, et stoff som finnes naturlig i kroppen. Gelen injiseres rett under huden, og gjenoppretter volum og strukturer uten å påvirke mimikk. Produktet gir umiddelbare og langvarige fordeler uten å være permanent, slik at du står fritt til å vedlikeholde virkningen.

Hvor brukes Restylane

Restylane er fleksibelt og kan brukes til å jevne ut linjer i ansiktet, få fyldigere lepper, forme ansiktskonturer. Restylane kan også brukes på hals, decollète og hender for å få en glattere hud.

Hvor brukes Restylane mest?

De vanligste behandlingene med Restylane brukes på:

 • Linjen fra nesen til munnviken – nasolabiale viken
 • Lepper – forstørrelse, fukt eller leppekontur
 • For å rette opp munnvik som henger ned – sur munn
 • Forming av kinn og hake
 • Oversiden på hender, decollète og hals
 • Hudforynging av ansiktet
 • Sinnarynken mellom øynene
 • Nese - redusere små ujevnheter, søkk eller skjevheter

Hvor lenge varer en behandling med Restylane?

En av de store fordelene ved Restylane er at effekten er langvarig, men ikke permanent. Varighet vil alltid være noe individuelt avhengig av indikasjon, hudtype, livsstil, alder, medisiner, kjønn osv. Etter den første behandlingen anbefales normalt oppfølgingsbehandling rundt hver 9–12 måned. Behandling av lepper varer normalt i 4-6 måneder. Mange opplever at varigheten er enda lenger, spesielt ved gjentagende behandlinger. Dette dokumenteres også i studier, men vi ønsker ikke å love mer enn det vi kan holde.

Hvordan foregår en behandling?

Etter en samtale om hva slags behandling du ønsker, injiseres små mengder Restylane i huden. Det tilfører derved fuktighet, struktur og naturlig volum som jevner ut synlige linjer, gir finere konturer eller fyldigere lepper.

Gjør behandling med Restylane vondt?

Dette er individuelt og avhengig av indikasjon. Vi påfører bedøvelseskrem på huden før behandling. De fleste kunder synes ikke behandlingen er vond. Restylane leveres i tillegg både med og uten integrert bedøvelse, samt med spesialdesignede svært tynne nåler.

Kan det være skadelig?

Restylane er naturlig med veldig lav risiko for bivirkninger. Det er en av de mest brukte og testede produktene i verden, med over 20 millioner behandlinger siden Restylane ble lansert i 1996. Man kan få små irritasjoner i huden etter injeksjon som forsvinner etter 1-2 dager. Leppeforstørrelser kan gi hovne lepper i noen dager. I noen få tilfeller kan det gi hevelser og blåmerker, som også forsvinner etter en kort stund. Sikkerhet og effekt av Restylane støttes av flere uavhengige, kliniske forskningsrapporter.

Hva skjer dersom jeg ikke ønsker å vedlikeholde behandlingen. Blir det verre enn før da?

Nei, snarere tvert imot. Studier og mangeårig erfaring viser at Restylane stimulerer/ hjelper kroppen til å produsere mer kollagen, så uansett vil det bli bedre enn utgangspunktet.

Hva er forskjellen på Restylane og Botox?

Restylane fyller ut rynker/furer eller tilfører volum i områder hvor man har tapt fylde. Restylane behandler de statiske linjene i ansiktet. Det vil si de linjene/ rynkene du har i ansiktet når du ikke benytter mimikk. Muskeldempende middel (Botox) injiseres i utvalgte ansiktsmuskler, og får muskelen til å slappe av. Dermed glattes rynker ut. Muskeldempende middel behandler de dynamiske linjene i ansiktet. Det vil si de linjene/rynkene som oppstår i ansiktet når du benytter mimikk.

Bruk av muskeldempende middel er ofte forbundet med at kunde kan miste mimikk. Restylane fyller ut rynker/ furer, er naturlig og trygt og påvirker ikke mimikk. Det er viktig å understreke at behandling med Restylane og muskeldempende middel ofte kombineres for optimalt resultat. Konferer din behandler om hva som er best for deg.

Bestill time

Restylane Skinboosters

Skinbooster

Skinboosters fra Restylane og Juvederm har helt unike egenskaper som gjenfukter huden på dypet, bedrer hudens kvalitet og gir et naturlig og friskt utseende. Skinbooster er hudforyngelse i ordets rette forstand.

Huden forandres med alderen, og mister volum og spenst. Et av de viktigste stoffene i huden er hyaluronsyre, som binder vann og derfor fukter huden innenfra, skaper volum og struktur. Med alderen svekkes både kvalitet og mengde hyaluronsyre, og kollagen og elastinfibre brytes ned. Det gjør huden tørrere og mindre elastisk, og linjer og rynker dukker opp.

Hos A2 Hudklinikk har vi tre ulike Skinbooster varianter

 • Restylane Vital
 • Restylane Vital light
 • Juvederm Volite

Hva kan behandles med Skinbooster?

Små linjer og rynker, forbedre hudkvalitet, redusere arr og gi huden mer glød.

Hvordan foregår behandlingen?

Skinboosters brukes oftest i et hudforyngelsesprogram hvor man fukter huden fra innsiden. En myk gel-lignende substans med hyaloronsyre sprøytes inn under huden i små doser over et større område og gir en fuktighetsgivende effekt fra innsiden. Flere kliniske studier viser at Skinboosters ikke bare gjenoppretter fukt og balanse, men også setter i gang en hudforyngende prosess som gjør huden sterkere, fastere og smidigere over tid. Produktene kan benyttes i ansiktet, på hender, på halsen og i utringningen. Behandlingen gir huden en mer ungdommelig fremtoning og mer elastisk preg. Samtidig glatter den ut fine linjer og små rynker. Dersom man ønsker å behandle større furer og rynker bør man heller benytte seg av klassiske fillere.

Gi din hud en fantastisk og naturlig glød med Skinbooster!

Bestill time

Botulinumtoksin mot overdreven svette

Botox mot overdreven svette

Overdreven svetting blir kalt hyperhidrose. Svetting er med på å regulere kroppstemperaturen, men noen produserer mye mer svette enn det som er nødvendig.

Overdreven svetting kan forårsake frustrasjoner, gå ut over selvbildet og samtidig være ødeleggende i ulike sosiale situasjoner for mange. Injeksjoner med Botulinumtoksin er en trygg, effektiv og langvarig behandlingsmetode mot uønsket svetting under armene.

Alle kunder må godkjennes og ordineres av vår ansvarlige lege før et behandlingsforløp med Botox kan iverksettes. Varighet for godkjenning: 1 år.

Ofte stilte spørsmål

Hvordan virker behandlingen?
Botulinumtoksin blokkerer nerveendene som aktiverer svettekjertlene. Botulinumtoksin virker på injeksjonsområdet og ikke andre steder på kroppen.

Er behandlingen smertefull?
Før behandling får man en bedøvelseskrem på huden om man ønsker det. Selve behandlingen går kjapt og de fleste synes ikke det er spesielt vondt.

Hvor lenge varer behandlingen?
Ved behandling med Botox mot svette vil du merke at svetteproduksjonen reduseres innen 1-2 uker. Effekten av Botox er forbigående, og den varer i gjennomsnitt 4-12 måneder. Ved gjentatte behandlinger varer effekten lenger. Effekten av Botox mot svetteproduksjon varer generelt lenger enn når medikamentet brukes mot rynker.

Er det bivirkninger med behandlingen?
Det er svært få uønskede bivirkninger av Botox-behandling mot svette. Lett ømhet eller et blåmerke på innstikkstedene kan forekomme noen få dager etter behandlingen. Vi behandler ikke gravide og ammende.

Pris 5100,- Bestill time

Botulinumtoksin mot overdreven svette

Behandling av lepper med fillers

Lepper har et sentralt fokus i ansiktet. Noen ønsker fyldige og myke lepper, mens andre ønsker mer definert leppekant og amorbue. Produktene som brukes fra Restylane og Juvederm er spesialdesignet for å fremheve dine naturlige lepper.

Med Restylane og Juvederm kan man skape fyldigere lepper, definere leppekontur, løfte munnvikene, rette opp skjevheter, fukte leppene og redusere linjer på overleppen.

Våre kosmetiske sykepleiere har spesialistutdanning og lang erfaring innen medisinsk hudpleie og kosmetiske behandlinger.

Ofte stilte spørsmål

Er behandlingen smertefull?
Dette er individuelt, men vi påfører alltid bedøvelseskrem på leppene før behandling. Restylane leveres i tillegg både med og uten integrert bedøvelse, samt med spesialdesignede svært tynne nåler.

Er det bivirkning?
Leppeforstørrelser kan gi hovne lepper i noen dager. I noen få tilfeller kan det gi hevelser og blåmerker, som også forsvinner etter en kort stund.

Hvor lenge varer behandlingen?
Behandling av lepper varer normalt i 4-6 måneder. Mange opplever at varigheten er enda lenger, spesielt ved gjentagende behandlinger.

Pris 2400,- Bestill time

Rynker på overleppen

Rynker på overleppen

Linjer på overleppen blir ofte mer synlig og fremtredende med årene. Noen opplever å få linjer rundt munnen ganske tidlig, allerede i 30 års alderen. Det har som oftest sammenheng med genetikk, aldring av hud, mimikkbruk og livsstil (som røyking og overdreven soling).

Vi tilpasser behandlingen til hver enkelt kunde, da resultatet man kan oppnå er svært individuelt.

Behandlinger

Skinboosters fra Restylane og Juvederm egner seg godt til å behandle linjer på overleppen. Skinboosters kan også benyttes til å behandle sure munnviker og mildne ut linjer i leppekant for mer definerte lepper.

Botox kan også benyttes på overleppen for å dempe mimikklinjer.

Microneedling reduserer rynker og linjer, gir en fastere og yngre hud og en synlig forbedring av den generelle hudtilstand allerede etter første behandling.

Vi anbefaler også medisinsk hudpleie med ZO Skin health og ZO Medical, både i form av peelinger og produkter, for å kunne forebygge og forbedre hudkvalitet.

Bestill time

Akne og arr etter akne

Akne og arr etter akne

Akne (kviser) er ikke bare et ungdomsfenomen. Også voksne sliter med uren hud. Akne er en hudlidelse som skaper betennelse i talgkjertlene i huden. Utviklingen av akne har ofte sammenheng med hormoner og arvelighet i tillegg til stress og livsstil. Det er forskjellige grader av alvorlighetsgrad når det gjelder akne, og behandlingen tilrettelegges deretter.

Vi vil under konsultasjonen skreddersy et behandlingsprogram ut fra din hudtilstand og videre følge deg opp med gjentatte kontroller til du har problemene dine under kontroll. Kombinasjoner med ulike medisinske kremer og kjemiske peelinger har vist seg å være svært effektivt.

Restylane og Microneedling er effektive behandlinger mot både nye og gamle aknearr. Gjerne i kombinasjon med ZO Medical og i noen tilfeller ZO Stimulation 3-step peel.

Bestill gjerne en gratis og uforpliktende konsultasjon.

Bestill time

ZO Skin health og ZO Medical

ZO Skin health og ZO Medical

Zo Skin Health er et konsept som forebygger aldring og hjelper deg å holde huden sunn og sterk. Fokuset er å aktivere, stimulere og ernære hudcellene, slik at de reparerer og fornyer seg selv.

Zo Skin Health og ZO Medical anvender høye konsentrasjoner og aktive ingredienser som retinol, avanserte peptider og virksomme antioksidanter. Formuleringene er kraftige, skal man vinne kampen mot aldring må man velge det beste som finnes!

Hovedingrediensen i ZO er retinol i effektive konsentrasjoner og stabil form som bidrar til å vekke hudcellene. Retinol er nr 1 innen anti-rynke ingredienser. Det er dokumentert å være det mest effektive reseptfrie vitaminet for å forebygge og bekjempe aldringstegn. Retinol gir en total hudforbedring fordi den har den unike evnen til å penetrere cellene for så å stimulere til cellefornyelse og reparasjon av skadede celler. Ved å starte tidlig med Zo Skin Health kan man forebygge fine linjer, rynker, pigmentflekker og ujevn hudtone.

Med ZO Skin Health og ZO Medical System fra Zein Obagi kan man designe et personlig hudprogram til alt fra lettere behandlinger til kraftig hudforbedrende kremprogram, som jobber ned i hudens dypere lag, og hjelper deg dersom du har problemer med:

 • Pigmentflekker
 • Rynker og fine linjer
 • Arr
 • Store porer
 • Redusert spenst og elastisitet
 • Kviser/acne
 • Grå og sliten hud
 • Ujevn hudoverflate
 • Solskadet hud

Bestill time

Juvederm

Hva er Juvederm?

Juvederm er en serie med hudforyngende produkter. Juvederm serien er i likhet med Restylane mest kjent for sine fillere som glatter ut rynker og furer i huden og gir et mer ungdommelig utseende. I likhet med Restylane inneholder Juvederm sukkermolekylet hyaluronsyre som har en unik egenskap til å binde væske. Hyaluronsyre finnes naturlig i kroppen til både mennesket og mange dyr hvor stoffet gir kroppen volum og elastisitet. Siden hyaluronsyre finnes naturlig i kroppen er behandling med Juvederm forbundet med svært få bivirkninger eller allergiske reaksjoner. Juvederm inneholder i tillegg til hyaluronsyre også lokalbedøvelsesmiddelet lidokain. Dette gjør at behandlingen med Juvederm gir en umiddelbar bedøvende effekt mens man sprøyter inn filleren.

Er behandling med Juvederm filler noe for deg?

Etter som man blir eldre oppstår det aldersforandringer i huden. Huden og vevet like under huden mister noe av sin elastisitet, blir slappere og det oppstår rynker og furer. I tillegg fremstår huden gjerne tørrere og mindre ungdommelig. Dette skyldes naturlige aldersforandringer, men også eksponering for sollys, røyk, kosthold og livsstil. Juvederm er en serie med fillere og andre hudforyngende produkter som gir huden volum og elastisitet og glatter ut rynker og ujevnheter. Dersom du plages av aldersforandringer i ansiktet, på hender, på halsen eller i utringningen kan behandling med Juvederm være noe for deg.

Hvor raskt kommer effekten av behandlingen?

Ved de fleste Juvederm behandlingene vil man se resultatet umiddelbart etter at filleren er sprøytet inn under huden.

Hvor lenge varer behandlingen med Juvederm?

Hyaluronsyren i Juvederm brytes etter hvert gradvis ned av kroppen. Dette skjer over en periode på ca 6-12 måneder, gjennomsnittlig effekt av behandlingen er derfor ca 9 måneder. Etter dette må behandlingen gjentas dersom man ønsker å opprettholde resultatet av den første behandlingen.

Bivirkninger av Juvederm

Juvederm består hovedsakelig av hyaluronsyre som er nærmest identisk til hyaluronsyren som finnes i kroppen vår fra før. Dette gjør at risikoen for allergiske reaksjoner eller andre bivirkninger er svært sjeldent forekommende. Mange opplever et svakt ubehag når man sprøyter inn filleren under huden. Juvederm inneholder derimot lokalbedøvelse noe som gjør behandlingen mindre ubehagelig. Det er vanlig med litt hevelse og rødhet i området som har vært behandlet de første dagene.

Bestill time

Ansiktsbehandlinger

ZO Stimulator Peel

En stimulerende behandling som kombinerer tre effektive syrer med aktive ingredienser for å øke cellefornyelsen og bekjempe linjer og rynker. Huden blir myk, jevn og får umiddelbart en fantastisk glød. Perfekt som lunsj- eller party peel. Anbefales i kur for langvarig og bedre resultat.

Pris 1200,- Bestill time

ZO Ultra Hydration Treatment

Perfekt for deg som sliter med tørr, dehydrert og sensitivisert hud. Dette er en stimulerende og fuktgivende hudbehandling som forebygger fine linjer og rynker, jevner hudtonen og gjenoppretter fuktbalansen umiddelbart.

Pris 1200,- Bestill time

ZO Blemish & Oil Control Treatment

Perfekt for deg som opplever å bli blank i huden utover dagen eller som har tilstoppede porer og kviser. En svært effektiv dyprens hvor opphopning av døde hudceller eksfolieres bort og en spesialmaske absorberer og bekjemper og talg kviser.

Pris 1200,- Bestill time

A2 Express Glow Peel

«Red Carpet Treatment» for deg som trenger en umiddelbar oppfriskende hudbehandling for kvelden. Eksfoliering og spesialmaske fjerner døde hudceller, virker fuktgivende og gir huden ny glød.

Pris 590,- Bestill time

ZO 3-step Stimulation Peel

Ideell for behandling av ulike aldringstegn, melasma, solskader, fine linjer, ujevn overflate, store porer, “livløs” hud og akne. Den passer for alle hudtyper og hudfarger. Peelingen kan benyttes i ansiktet, på halsen, brystet, hender og til om med på armer og ben. Resultatet er synlig etter kun èn behandling og du har ca. 5 dager “nedetid” med flassing og rødhet. Etter noen dager kan man bruke sminke. Behandlingen kan gjentas etter 3-4 uker eller ved behov. Huden må forbehandles minimum 6 uker med ZO Medical før 3 Step Peel. Peelingen kan kun utføres av godkjente medisinsk personell.

Pris 3000,- Bestill time

Microneedling

Microneedling

Hudforbedring helt uten kirurgi.

Microneedling er en oppstrammende behandling som bedrer hudens elastisitet og kollagenproduksjon. I tillegg reduseres store porer, arr, rynker og fine linjer, pigment og strekkmerker.

Behand­lingen går ut på at en liten penn med syltynne nåler lager mikroskopiske huller i huden, og stimulerer til reparasjon og ny cellevekst. Resultatet blir økt produksjon av kollagen som kan sammenlignes med effektene av laserbehandling, men uten bieffekter og nedetid. Resul­tatet er en forny­else av huden fra innsiden og ut.

Micro­ne­ed­ling kan utføres på hele ansiktet, halsen, utring­ningen og andre områder som trenger et løft. Den kan også trygt brukes på mer ømfintlige områder, samt steder det er vanskelig å komme til. Som rundt øynene, øyelokk, øreflipper, hals, lepper og på nesen.

Behand­lingen er nærmest smertefri, men et svakt ubehag kan merkes der hvor huden er tynnest. Du kan gå tilbake på jobb samme dag, men huden vil føles noe stiv og hudtonen blir litt rød som ved lett solbrenthet. Behand­lingen utføres av kosme­tisk syke­pleier.

Du vil etter 6 til 10 uker merke at huden er blitt fastere, rynker mindre synlig, porene finere og hudens gene­relle tilstand bedre. Man ser resultater allerede etter første behandling, men hvor mange behandlinger som trengs for et godt resultat avhenger av hvilken hudtilstand du ønsker å behandle. Gjennomsnittlig anbefaler vi 4-6 behandlinger. Behandlingen kan gjentas etter 4-6 uker. Need­lingen kombi­neres ofte med andre hudfor­bed­rende behand­linger alt etter hvilket hudpro­blem du har.

Bestill time